Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Liderul opoziţiei sud-coreene, înjunghiat în gât, este la terapie intensivă. "I-a fost afectată vena jugulară internă"

Liderul opoziţiei sud-coreene Lee Jae-myung a fost înjunghiat în gât marţi, în timp ce vorbea cu reporterii în oraşul-port Busan din sud-estul Coreei de Sud, a raportat agenţia de ştiri Yonhap, transmite AFP.

02/01/2024 , 15:34

Liderul opoziţiei sud-coreene, internat la terapie intensivă

Liderul opoziţiei sud-coreene, Lee Jae-myung a fost internat la terapie intensivă după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat partidul său, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"S-a confirmat că i-a fost afectată vena jugulară internă", a declarat, la Seul, Kwon Chil-seung, de la Partidul Democrat, după operaţie.

Lee Jae-myung "este în prezent la terapie intensivă şi se recuperează", a adăugat el.

Știrea inițială:

Agenţia Yonhap a publicat o fotografie în care politicianul apare la pământ, cu o batistă acoperindu-i rana. Lee era conştient când a fost transportat la spital.

Agresorul a fost arestat, potrivit aceleiaşi surse.

Cine este Lee Jae-myung

Lider al Partidului Democrat, Lee Jae-myung a pierdut în faţa conservatorului Yoon Suk Yeol la alegerile prezidenţiale din 2022.

Fost muncitor şi guvernator al provinciei Gyeonggi, cea mai populată din ţară şi care înconjoară capitala Seul, el a propus măsuri originale, inclusiv un venit minim universal şi uniforme şcolare gratuite. Candidatura sa la preşedinţie a fost afectată de o serie de scandaluri. Lee a fost criticat în special pentru o tranzacţie imobiliară considerată dubioasă. Au existat, de asemenea, zvonuri că ar fi avut legături cu mafia, iar soţia sa a fost acuzată de folosirea ilegală a banilor publici.

În septembrie 2023, a scăpat să fie arestat după ce o instanţă a respins o cererea din partea Parchetului de plasare în detenţie preventivă, în aşteptarea procesului pentru diverse acuzaţii de corupţie.

Lee Jae-myung este suspectat de corupţie în legătură cu o companie care ar fi transferat ilegal în Coreea de Nord opt milioane de dolari. Este, de asemenea, acuzat că a cauzat pierderea a 15 milioane de dolari unei companii deţinută de oraşul Seongnam (nord-vestul ţării), al cărui primar a fost.

Preşedintele sud-coreean şi-a exprimat "îngrijorarea profundă pentru siguranţa lui Lee Jae-myung după ce a aflat despre atac", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kim Soo-kyung. "Domnul Yoon a subliniat că societatea noastră nu ar trebui să tolereze niciodată acest tip de acte de violenţă, indiferent de circumstanţe", a adăugat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE