Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderii Franței, Germaniei și Poloniei, reuniți la Paris. Aliații au discutat despre sprijinirea contraofensivei Ucrainei

Liderii Franței, Germaniei și Poloniei s-au întâlnit la Paris pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Aceștia au spus că este prea devreme pentru a se pronunța cu privire la contraofensiva ucraineană împotriva trupelor rusești. În schimb, aliații și-au reafirmat sprijinul militar pentru regimul de la Kiev. 

Concluziile reuniunii de la Paris sunt reflectate și de Institutul pentru Studiul Războiului, care a precizat că Ucraina încearcă o operațiune tactică extraordinar de dificilă și că reușitele inițiale nu ar trebui exagerate. 

Antony Blinken, secretar de stat al SUA: ”Succesul Ucrainei în contraofensivă ar avea două efecte: i-ar consolida poziția la orice masă de negocieri care va apărea și ar putea avea și efectul de a-l determina pe Putin să se concentreze, în sfârșit, asupra unor negocieri, pentru a pune capăt războiului pe care l-a început.”

La rândul său, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că această contraofensivă ar putea dura săptămâni bune.

Emmanuel Macron, președintele Franței: ”Acesta a fost pregătit cu atenție și metodic de o armată de lideri care și-au demonstrat determinarea, curajul și excelentele abilități tactice și organizatorice, timp de puțin peste un an. Și astfel, această ofensivă se va desfășura pe parcursul mai multor săptămâni, dacă nu chiar luni.”

Între timp, în Rusia, președintele Vladimir Putin a marcat Ziua Rusiei printr-o apariție rară alături de soldații răniți în conflictul din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE