Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legendarul Sven-Goran Eriksson va antrena Liverpool pentru o zi. Suedezul este bolnav în fază terminală

Sven-Goran Eriksson (76 de ani) suferă de cancer de pancreas în fază terminală, după cum a anunțat chiar el la începutul acestui an. La acel moment, antrenorul suedez a spus că mai are de trăit cel mult un an. Tot atunci Eriksson a spus că una dintre cele mai mari dorințe ale sale era să antreneze Liverpool.

Așa că cei de la Liverpool au decis să-i facă o surpriză și să-l numească antrenor pentru o zi. El va antrena o echipă formată din jucători de legendă ai lui Liverpool, într-un meci cu o echipă similară a lui Ajax, iar evenimentul va avea loc pe 23 martie, pe celebrul stadion al "Cormoranilor", Anfield.

Sven-Goran Eriksson va antrena Liverpool pentru o zi

"Liverpool FC este încântată să confirme că Sven-Goran Eriksson va face parte din staff-ul legendelor lui Liverpool, la meciul contra legendelor lui Ajax, pe 23 martie. Fostul selecționer al Angliei se va alătura unui staff compus din legende ale lui Liverpool, precum Ian Rush, John Barnes și John Aldridge, pentru meciul anual organizat de Fundația LFC. Toți cei care au legătură cu clubul și Fundația LFC sunt nerăbdători să le facă o primire călduroasă pe Anfield lui Sven și familiei lui și să-l vadă pe bancă pentru o zi, într-o ocazie fantastică de strângere de fonduri", se arată în comunicatul clubului.

Antrenorul suedez a răspuns și invitației actualului antrenor al lui Liverpool, Jurgen Klopp, de a participa la antrenamentele echipei și de a petrece "câteva ore deosebite alături de oficialii clubului".

Banii rezultați din bilete vor merge la LFC Foundation, o organizație pentru ajutorarea copiilor și tinerilor defavorizați.

Sven-Goran Eriksson are 18 trofee în carieră

Născut în pe 5 februarie 1948, în aceeași dată cu Gică Hagi sau Cristiano Ronaldo, Sven Goran Eriksson a jucat fotbal pe postul de fundaș dreapta, la echipele Torsby, Sifhalla și Karlskoga.

El s-a remarcat însă ca antrenor și a câștigat 18 trofee din această postură. Eriksson a antrenat în cele mai importante campionate ale lumii, precum Premier League sau Serie A, însă nu s-a ferit să muncească nici în zone mai exotice, precum China sau Filipine.

Cu Benfica Lisabona, echipă pe care a pregătit-o în două mandate, Eriksson a reușit cinci trofee: trei titluri, o Cupă a Portugaliei și o Supercupă, dar a jucat și finala Cupei UEFA din 1983, pierdută în fața unui Andrelecht care trecea prin una dintre cele mai bune perioade ale clubului.

S-a remarcat apoi și în Serie A, acolo unde a antrenat Fiorentina, Sampdoria, Roma și a creat acea echipă frumoasă a lui Lazio, pe care a condus-o în perioada 1997 - 2001 și cu care a câștigat "scudetto" în 2000. A avut atunci sub comanda sa jucători legendari precum Diego Simeone, Alessandro Nesta, Sergio Conceicao, Alen Boksic, Marcelo Salas, Roberto Mancini sau Sinisa Mihajlovic. El a avut o carieră importantă și ca selecționer al Angliei, Mexicului sau Coastei de Fildeș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE