Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Legea care prevede ca bacşişul să fie trecut pe nota de plată şi pe bonul fiscal, promulgată de Klaus Iohannis

Publicat de: Mirabela Vasile

Klaus Iohannis a promulgat Legea privinf modificarea şi completarea OUG a Executivului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, prin care bacşişul va fi trecut pe nota de plată şi pe bonul fiscal.

Președintele României a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Nivelul maxim al bacșișului va fi de maxim 15% din valoarea consumației, va putea fi plătit pe card și va fi impozitat. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu 189 voturi "pentru", 34 "împotrivă" şi 4 abţineri.

Potrivit proiectului de lege, suma va apărea pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare, potrivit Agerpres.

Bacşişul nu poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

Pentru operatorii economici, bacşişul încasat de la clienţi se evidenţiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE