Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lecția oferită de japonezi în Qatar. De la suporterii care au făcut curățenie pe stadion, la mesajul lăsat de jucători în vestiare

Japonia a surprins, miercuri, învingând cu 2-1 Germania, campioana mondială din anul 2014. Însă nu numai victoria niponilor va rămâne în memoria microbiștilor care urmăresc Mondialul din Qatar, ci gesturile de eleganță făcute atât de suporterii japonezi, cât și de jucători.

Imagini cu suporterii niponi care fac curățenie pe stadion, la finalul meciului, s-au viralizat pe rețelele de socializare, iar internauții au comentat imediat gestul acestora, unul pe care rar îl vedem pe un stadion de fotbal.

VEZI GALERIA
4 imagini

Fotografii: Profimedia

Gestul fanilor a fost lăudat și de FIFA, care a publicat de asemenea fotografii din tribune, la finalul meciului Germania – Japonia.

Mesajul lăsat de jucătorii Japoniei la vestiare

Nu numai gestul suporterilor a impresionat, ci și cel al jucătorilor care au reușit marea surpriză. FIFA a publicat, pe Twitter, imagini cu vestiarul Japoniei, la finalul meciului, unde jucătorii au lăsat un mesaj de mulțumire, scris în arabă, precum și 11 cocori făcuți din origami, simbol al onoarei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE