Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Laura Codruța Kövesi dezminte zvonurile privind o candidatură la prezidențiale: Răspunsul meu este „Nu”

Publicat de: Euronews

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale din România din 2024, așa cum se vehiculează în spațiul public din România.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova. Kövesi a spus că nu-și dorește o carieră politică nici după încheierea mandatului său la conducerea Parchetului European.

„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a spus Laura Codruța Kövesi pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Ea a explicat că principala sa preocupare ține de activitatea sa la Parchetul European.

„Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție. Am construit-o de la zero. Când am fost numită, am fost oarecum singură, am avut doar o echipă mică, de câțiva colegi, cu care am construit absolut tot, începând de la proceduri, buget, recrutări de personal. Suntem la început de drum. Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene. În momentul în care mandatul meu va ajunge la final, o să am, spun eu, o cunoaștere unică. O să cunosc foarte bine 22 de sisteme de justiție din Europa și nu doresc să candidez la președinția României”, a mai spus Laura Codruța Kövesi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE