Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Acord de colaborare între Parchetul European şi Procuratura Generală a Republicii Moldova, semnat la Chișinău

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Un acord de colaborare între Parchetul European şi Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost semnat miercuri la Chişinău în cursul întrevederii între procurorul general interimar moldovean, Dumitru Robu, şi şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi, care întreprinde în aceste zile o vizită de lucru în Republica Moldova, informează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al parchetului, Laura Codruţa Kövesi şi Dumitru Robu au evocat „evoluţiile înregistrate în procesul de investigare a cazurilor de corupţie, inclusiv cele de corupţie la nivel înalt şi perspectivele de colaborare a Procuraturii Generale a Republicii Moldova cu Parchetul European, prin realizarea schimbului de informaţii şi experienţă, dar şi cooperare operaţională la investigarea cazurilor ce ţin de competenţa instituţiilor”.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a menţionat că priorităţile Procuraturii sunt investigarea dosarelor de corupţie, a celor de delapidare a patrimoniului statului, dar şi urmărirea bunurilor delapidate. Totodată, procurorii din Republica Moldova sunt dispuşi în continuare să coopereze la investigaţiile în comun cu omologii de peste hotare.

La rândul său, Laura Codruţa Kövesi a asigurat că Parchetul European, în limitele competenţei sale, va sprijini activitatea Procuraturii Republicii Moldova.

În acest context, Dumitru Robu şi Laura Codruţa Kövesi au semnat un acord de cooperare între Procuratura Generală a Republicii Moldova şi Parchetul European. Scopul acordului de lucru este de a facilita cooperarea judiciară în materie penală şi schimbul de informaţii între părţi.

Distribuie

Taguri