Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Laura Codruţa Kovesi, în vizită la Chişinău. Cu cine se întâlnește

Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, va sosi astăzi la Chişinău, unde ar urma să aibă, până pe 14 iulie, mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai guvernării, inclusiv cu preşedintele Maia Sandu, anunță RRA.

Aceasta va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate, Parchetul European (EPPO).

În luna ianuarie 2021, președintele Maia Sandu îi declara, la Bruxelles, Laurei Codruţa Kovesi că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a „impulsiona reformele” în sistemul judiciar din Republica Moldova.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, declara atunci Maia Sandu printr-un mesaj postat pe Facebook.

Kövesi ocupă, din septembrie 2019, funcția de procuror-șef al Parchetului European, al cărui mandat este de 7 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE