Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul încearcă să implice Minskul în război. Rușii ar pregăti atacuri sub steag fals la granița cu Belarus și în Republica Moldova

Publicat de: Euronews

Rusia pregătește operațiuni militare sub steag fals în regiunea Cernihiv, la granița dintre Ucraina și Belarus, și în Republica Moldova, mai exact în regiunea transnistreană care este controlată de un regim separatist.

Acestea sunt concluziile unei analize făcute de Institutul pentru Studiul Războiului. Astfel, armata Rusiei ar încerca să implice în război și Belarus, se arată în studiu. Acest lucru se întâmplă după ce liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, i-a spus lui Putin că țara sa ar intra în război doar în cazul unei invazii.

Analiza indică și o escaladare a situației în regiunea transnistreană. Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că ucrainenii intenționează să se dea drept soldați ruși și să invadeze regiunea controlată de peste 30 de ani de un regim separatist pro-rus. Guvernul de la Chișinău nu a confirmat acuzațiile făcute de Moscova și a făcut apel la calm. Ucraina a respins acuzațiile Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE