Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: România nu va trimite soldați în Ucraina

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România nu va trimite soldați în Ucraina. Președintele adaugă că o decizie privind cedarea unei baterii Patriot către Ucraina se va lua în CSAT.

Totodată, acesta a precizat că nu are "niciun semnal şi nicio indicaţie" că ar exista vreun pericol de atentate sau alte "evenimente nedorite" care să vizeze ţara noastră.

Iohannis: Nu există nicio amenințare directă la adresa României

”Nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar sigur militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

România e o țară sigură, românii nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România e amenințată.

România beneficiază de cele mai importante garanții de securitate. E important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliații. Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista un pericol de atentate.

Nu comentez această chestiune și nu cred că are ce căuta în spațiul public general. Trebuie discutat cu specialiștii din armată, decis în CSAT și în final comunicat rezultatul.

Nu cred că o dezbatere publică largă este de dorit. Eu nu accept ca România să rămână fără sistem de apărare antiaeriană. Deci în măsura în care se cedează ceva trebuie ca România să primească altceva. Nu exista un orizont de timp. România nu va trimite soldați în Ucraina. Punct.”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE