Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre teza de doctorat a lui Lucian Bode: „Aceste probleme trebuie luate foarte în serios. Să se ia o decizie până la rocadă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că se aşteaptă ca PNL şi ministrul de Interne, Lucian Bode, să ia „foarte în serios” problemele cauzate de teza de doctorat a acestuia, arătând că se aşteaptă ca „cel târziu până la rotativa guvernamentală să se ia o decizie clară”.

„Din câte am înţeles din spaţiul public, nu chiar aşa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rocadă sau rotaţia guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a spus şeful statului înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, la care va participa şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă i-a cerut ministrului de Interne să facă un pas în spate, după ce Comisia de Etică a Universităţii „Babeş-Bolyai” a arătat că teza de doctorat a acestuia este plagiată, întrebare legată de o declaraţie a şefului statului din 2021, când a spus că „plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate într-o ţară democratică”. 

Reuniune extraordinară a Consiliului European, între 9-10 februarie. Ce teme vor fi discutate

Consiliul European se reuneşte în şedinţă extraordinară în zilele de 9-10 februarie 2023, la Bruxelles, pe agenda discuţiilor aflându-se teme precum migraţia, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și situaţia economică din UE, informează site-ul https://www.consilium.europa.eu/.

Această reuniune a Consiliului European are loc după cel de al 24-lea summit UE-Ucraina din 3 februarie, primul de acest gen care a avut loc după izbucnirea războiului din Rusia şi de când UE a acordat Ucrainei statutul de ţară candidată, în iunie 2022.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va fi la Bruxelles, unde va susține un discurs în fața liderilor europeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE