Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, critic cu creșterea salariilor demnitarilor: Nu demnitarii să fie primii care beneficiază de măriri

Președintele Klaus Iohannis a criticat votul dat de partidele din coaliție pentru majorarea indemnizațiilor demnitarilor.

De asemenea, a mai subliniat șeful statului, finanțarea presei de către partide este o problemă care trebuie clarificată.

„Acum câteva zile am spus că, în condițiile în care avem o inflație destul de ridicată, este rezonabil ca salariile și pensiile să crească, sigur, atât cât permite bugetul. Dar nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de astfel de creșteri salariale. Puteam să rămânem mai spre urmă”, a răspuns Iohannis.

Senatul a adoptat miercuri, 21 septembrie, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ, la o inițiativă a UDMR. Astfel, urmează să crească indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale, precum și ale funcționarilor publici.

Ce spune Klaus Iohannis, despre banii dați de partide pentru contractele cu presa

De altfel, Iohannis a fost întrebat ce părere are despre faptul că partidele cheltuiesc foarte mulți bani din subvenția pe care o primesc de la stat pentru contracte cu presa.

„Este un punct unde, din păcate, progresele la noi au fost destul de puține. Zona trebuie în primul rând transparentizată. Nu putem să avem finanțări netransparente făcute de partide politice către trusturi media, către jurnaliști și așa mai departe. Așa ceva nu există nicăieri în lume.

Pe de altă parte, trebuie să avem grijă ca această finanțare să fie just definită. Nu cred că este bine ca o parte semnificativă din banii pe care îi primesc partidele de la bugetul de stat să meargă fără nicio transparență și fără niciun control spre zona media”, a spus Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE