Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kim Jong-Un consideră că e timpul ca Phenianul să se pregătească de război

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat că e timpul ca ţara să fie pregătită mai mult ca oricând de război, având în vedere situaţiile geopolitice instabile din jur, a relatat joi agenţia nord-coreeană KCNA, preluată de Reuters.

Kim Jong Un a făcut aceste remarci cu ocazia unei vizite la principala academie militară din Coreea de Nord, Universitatea militară şi politică Kim Jong Il, care poartă numele tatălui său decedat în 2011.

Phenianul şi-a intensificat în ultimii ani dezvoltarea armamentului

Phenianul şi-a intensificat în ultimii ani dezvoltarea armamentului, sub conducerea lui Kim Jong Un, şi şi-a întărit relaţiile militare şi politice cu Rusia, existând alegaţii că ar ajuta Moscova în războiul acesteia cu Ucraina pentru a primi în schimb ajutor în proiecte militare strategice.

Dacă inamicul optează pentru o confruntare militară cu RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană), aceasta va da inamicului o lovitură mortală, mobilizând toate mijloacele de care dispune, le-a spus Kim studenţilor şi personalului didactic, potrivit KCNA.

"Prezentând situaţia internaţională complicată şi situaţia militară şi politică incertă şi instabilă din jurul RPDC, (Kim) a afirmat că acum este momentul de a fi pregătiţi de un război mai riguros decât oricând înainte", a transmis KCNA.

Kim Jong-Un a supervizat la începutul lui aprilie un test al unei noi rachete balistice hipersonice cu rază medie de acţiune utilizând combustibil solid, despre care analiştii afirmă că va întări capacitatea ţării de a desfăşura rachete, într-un mod mai eficient decât în cazul celor cu combustibil lichid.

Phenianul a acuzat SUA şi Coreea de Sud că provoacă tensiuni militare prin organizarea a ceea ce a calificat drept "manevre de război", referindu-se la faptul că cele două state aliate au desfăşurat în ultimele luni exerciţii militare de mai mare intensitate şi amploare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE