Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kiev: Momentul prăbușirii elicopterului, văzut prin ochii martorilor

Martorii care au asistat la prăbușirea elicopterului în preajma unei grădinițe din apropiere de Kiev își aduc aminte de momentele de panică pe care le-au trăit. Unii părinți își căutau copiii, în timp ce alți localnici au crezut că explozia a fost cauza unui atac cu drone rusești.

„Nimeni nu putea înțelege ce se întâmpla”

Tatiana Dymochko, mătușa unui copil care a fost rănit în accident, și-a amintit momentele de panică de după explozie.

Tatiana Dymochko, mătușa unui copil rănit: „A fost mult fum, mulți oameni, mulți plânsete. Nimeni nu putea înțelege ce se întâmpla. Oamenii alergau și își căutau (copii n.r.), în toate părțile, iar în cele din urmă și-au găsit copiii într-o clădire vecină, la etajul al doilea. Au venit acolo și i-au găsit pe copii.”

Au crezut că sunt atacați cu drone

Și alti martori oculari își amintesc momentele de frică trăite după prăbușirea elicopterului. Unii dintre aceștia au crezut inițial că armata rusă a lovit cu drone zona în care se aflau.

Volodimir Zinchenko, localnic: „Ne-am început dimineața, treaba de zi cu zi, și nu mai aveam curent electric. S-a auzit un zgomot puternic, am deschis fereastra și am văzut ceață și fum și nimic nu era clar, am crezut că ne-a lovit o dronă pentru că a fost o explozie atât de mare.”

Ministrul de Interne este cel mai înalt oficial ucrainean ucis de la invadarea Rusiei. Moartea sa, împreună cu alți membri ai conducerii ministerului și întregul echipaj al elicopterului, a fost a doua tragedie în decurs de patru zile în Ucraina. Anterior, o rachetă rusească a lovit o clădire de apartamente din orașul Dnipro, din sud-estul țării, ucigând zeci de civili.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE