Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kevin McCarthy cere comisiilor din Camera Reprezentanților să deschidă procedura de punere sub acuzare a lui Biden

Liderul Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Kevin McCarthy, a cerut comisiilor din Cameră să deschidă procedura de punere sub acuzare a președintelui Biden, o decizie unilaterală care a părut menită să liniștească parlamentarii de dreapta, dornici să-l atace pe președintele Biden, în plină campanie electorală.

Ancheta se va axa, printre altele, pe faptul dacă Biden a beneficiat de pe urma afacerilor fiului său Hunter Biden, a declarat McCarthy.

"Acestea sunt acuzații de abuz de putere, obstrucție și corupție și justifică o investigație suplimentară din partea Camerei Reprezentanților", a declarat McCarthy, potrivit publicației The Washington Post. "Acesta este motivul pentru care, astăzi, cer comisiei noastre din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden.Vom merge oriunde ne vor duce dovezile".

Părerile sunt împărțite

Până acum, republicanii din Cameră nu au prezentat dovezi care să arate direct că Biden a beneficiat de pe urma afacerilor fiului său în Ucraina și în alte părți. Aceștia au răspândit acuzații potrivit cărora Departamentul de Justiție a împiedicat o investigație privind afacerile financiare ale lui Hunter Biden.

McCarthy l-a acuzat pe Biden că a mințit "poporul american cu privire la afacerile familiei sale”. În timp ce republicanii din zona extremei drepte sunt deja convinși de vinovăția lui Biden, moderații spun că nu au văzut încă o legătură directă care să-l incrimineze pe președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE