Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kelemen Hunor: Rotativa este ”ca o bătaie bună la cârciumă”

Kelemen Hunor a spus că UDMR vrea să rămână la guvernare, pentru că şi-a asumat un mandat de patru ani, când a intrat în Coaliție. Liderul UDMR a mai spus că rotativa guvernamentală nu implică partidul pe care-l conduce. ”E ca o bătaie bună la cârciumă”, a spus Kelemen Hunor de la tribuna congresului.

Singurul candidat pentru președinția UDMR

La congresul de la Timișoara, liderul UDMR, Kelemen Hunor spune că rotativa guvernamentală nu ar trebui să îi afecteze. Ba dimpotrivă. Vor să rămână la guvernare, până la alegerile de la anul. Honor a comparat schimbarea din Executiv cu o situație inedită.

”Se va numi un nou premier. Pe noi nu ne atinge acest lucru, pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele au propus acest lucru. Noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă. Dacă stai acolo şi n-ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie. Nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare,” a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Kelemen Hunor este singurul candidat pentru un nou mandat pe patru ani la președinția UDMR, iar azi va avea loc votul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE