Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Karim Benzema se retrage din naționala Franței. Relația cu selecționerul Didier Deschamps s-a răcit în timpul Mondialului

Atacantul francez Karim Benzema, desemnat Balonul de Aur în 2022, și-a anunțat retragarea din echipa națională a Franței, la o zi după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Într-un mesaj postat pe Instagram, atacantul de la Real Madrid a scris: „Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt astăzi și sunt mândru de asta! Eu mi-am scris povestea mea și a noastră se termină”.

În vârstă de 35 de ani, Benzema nu a jucat niciun meci la Cupa Mondială, din cauza unei accidentări chiar înainte de startul turneului. Didier Deschamps l-a trimis acasă pe atacantul francez, fără însă a-l înlocui cu un alt jucător, ceea ce a lăsat loc speranțelor că Balonul de Aur va reveni pe teren pentru naționala Franței, după ce se va reface.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, ceea ce a dus la o răcire a relației între Benzema și selecționerul Deschamps.

Scandalul din 2015

Atacantul de la Real Madrid a fost cel mai bun marcator al Franței la Cupa Mondială din 2014, dar nu a jucat în campania victorioasă a țării la Cupa Mondială din 2018, deoarece a fost încă exilat din echipa națională pentru presupusul său rol într-un scandal de înregistrări sexuale cu colegul său de atunci Mathieu Valbuena.

Repercusiunile acelui scandal au dus la o dramatică cădere în dizgrație pentru Benzema. El s-a confruntat cu un potop de vitriol și critici dureroase la nivel național, inclusiv la nivel politic. Aceasta a dus la o lungă excludere din echipa națională, din octombrie 2015 până la rechemarea sa de către Deschamps în luna mai a anului trecut.

Benzema a jucat 94 de meciuri pentru Franța și a marcat 36 de goluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE