Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dezamăgire pentru fanii francezi, în urma finalei Cupei Mondiale: „Aș fi preferat să luăm o bătaie decât să pierdem așa. E groaznic”

Dezamăgire pentru fanii francezi. Suporterii au ieșit cu sutele pe străzile din mai multe orașe franceze după finala Cupei Mondiale. Cei adunați pe Champs-Elysees au aruncat fumigene și focuri de artificii, așa că a fost necesară intervenția forțelor de ordine.

Unii fani au ținut să-și exteriorizeze emoțiile, iar pentru a preveni eventuale violențe, 14.000 de polițiști au patrulat în marile orașe din Franța.

Suporter: „Sunt dezamăgit de finalul meciului, dar așa e. Așa e în viață. Trebuie să existe un câștigător. A fost un joc foarte bun, dar arbitrajul a lăsat însă puțin de dorit.”

Suporter: „Cred că arbitrii au fost complet părtinitori, iar Franța ar fi trebuit să câștige. Sunt mândru de echipa mea și sunt sigur că în doi ani vom câștiga Campionatul European și următoarea Cupă Mondială va fi tot a noastră.”

Suporter: „Aș fi preferat să luăm o bătaie decât să pierdem așa, e groaznic. Este îngrozitor.”

Dezamăgiți, dar mândri de echipa lor. Așa au fost fanii francezi.

Președintele Emmanuel Macron a susținut naționala Franței din tribune

Suporter: „Suntem foarte mândri de ceea ce au arătat în seara asta, meci uimitor, au dat dovadă de personalitate, au dat dovadă de rezistență, dar, din păcate, Cupa nu rămâne în Paris.”

Suporter: „Meciul a fost incredibil. Nu cred că poți vorbi despre multe lucruri, despre arbitru, despre orice. Franța ne-a făcut mândri, fotbaliștii noștri au fost incredibili astăzi. Un joc minunat și felicitări, felicitări Argentinei!”

Președintele Emmanuel Macron a susținut naționala Franței din tribune. A fost un meci frumos, iar „Les Bleus” au jucat bine, a spus Macron.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „În primul rând, suntem foarte triști, dezamăgiți, după o înfrângere și mai ales așa, pentru că am ajuns atât de aproape de victorie. Toți jucătorii care sunt acum în vestiar ne-au făcut extrem de mândri și ne-au transmis emoție. Cred că este una dintre cele mai mari finale ale Cupei Mondiale pe care le-am trăit cu toții.”

Franța are în palmares două titluri de campioană mondială, unul obținut în 2018 și altul, în 1998.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE