Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris se va întâlni cu un înalt oficial al cabinetului de război israelian. Ce subiecte va aborda vicepreședintele SUA

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris urmează să se întâlnească la Casa Albă cu un înalt oficial israelian din cabinetul de război al lui Netanyahu. Întâlnirea are loc la o zi după ce Statele Unite și-au amplificat apelurile cu privire la o încetare temporară a focului în Fâșia Gaza.

În timpul întâlnirii cu Benny Gantz, se așteaptă ca vicepreședintele SUA să ceară încheierea unui acord privind ostaticii, precum și măsuri pentru ameliorarea crizei umanitare din prezent, potrivit unor oficiali americani citați de The New York Times.

Harris a criticat israelul

Duminică, în timp ce a ținut un discurs în Selma, Alabama, Kamala Harris a susținut apelurile președintelui Biden pentru o încetare a focului pe o perioadă de șase săptămâni, care ar putea duce la eliberarea ostaticilor și ar permite ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza. De asemenea, ea a criticat Israelul pentru ceea ce a numit drept o „catastrofă umanitară” în Gaza.

"Ceea ce vedem în fiecare zi în Gaza este devastator", a declarat Harris.

În cadrul întâlnirii cu Gantz, Harris va reitera poziția americană potrivit căreia Israelul are dreptul să se apere, dar va spune și că numărul victimelor civile trebuie redus, potrivit oficialului de la Casa Albă care a vorbit sub protecția anonimatului.

Benny Gantz, fost șef al Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului, care a vizitat Washingtonul anul trecut, are programate, de asemenea, întâlniri separate cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională și cu membri ai Congresului și lobbyiști pro-israelieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE