Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Justiția din SUA a decis că avocatul lui Trump trebuie să predea dovezile privind documentele clasificate de la Mar-a-Lago

O curte de apel federală a decis că un avocat al lui Donald Trump trebuie să furnizeze note, transcrieri și alte dovezi procurorilor care investighează modul în care documentele clasificate au rămas în casa de la Mar-a-Lago a fostului președinte, potrivit The Washington Post.

Completul de trei judecători a emis miercuri după-amiază un scurt ordin prin care a cerut părților „să se conformeze ordinului instanței districtuale din 17 martie 2023 de a furniza documente”.

Echipa juridică a lui Trump a făcut apel la acea hotărâre, care a spus că avocatul, Evan Corcoran, trebuie să furnizeze dovezi procurorilor deoarece serviciile sale juridice ar fi putut fi folosite pentru a facilita o posibilă infracțiune - obstrucționarea încercărilor guvernului de a recupera documente extrem de sensibile -, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune, care au vorbit sub condiția anonimatului.

Ce spun avocații lui Trump

Avocații fostului președinte au susținut că materialul căutat era protejat de privilegiul avocat-client, care, în majoritatea cazurilor, protejează orice comunicare între un avocat și un client. Procurorii au răspuns că în acest caz se aplică „excepția de la privilegiul avocat-client” pentru fraudă.

Este posibil ca fostul președinte să încerce să apeleze la Curtea Supremă, deși nu este clar că ar avea mai multe șanse de succes acolo.

Ancheta privind documentele clasificate este doar una dintre multele care îl vizează în această perioadă pe fostul președinte al SUA. Departamentul de Justiție examinează de asemenea presupusele eforturi ale lui Trump de a bloca rezultatele alegerilor din 2020, în timp ce un mare juriu din Manhattan cercetează un caz de mită.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE