Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden vrea încă un mandat la Casa Albă. Președintele american a confirmat că va candida și în 2024 la prezidențiale

Joe Biden vrea încă un mandat la președinția SUA. Cel mai în vârstă preşedinte american în funcţie, a confirmat vineri că intenţionează să-şi anunţe candidatura pentru al doilea mandat la prezidenţialele din 2024, dar nu imediat, scrie AFP.

"Intenţia mea este... a fost de la început să candidez", a spus vineri democratul de 80 de ani în cursul unui interviu pentru ABC News, potrivit Agerpres.

Ce spune Jill Biden despre candidatura soțului ei

Jill Biden, a declarat pentru Associated Press, vineri, mai devreme, că tot ce a mai rămas este ca el să decidă când şi unde să facă anunţul intrării în campanie. Întrebat despre acest interviu, Joe Biden a răspuns cu o glumă fără să confirme ori să infirme.

Cu toate acestea, el a precizat că nu se grăbeşte.

"Sunt, pe termen scurt, prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm înainte de a începe campania", a spus el despre reformele întreprinse de administraţia sa.

Întrebat dacă vârsta lui i-a influenţat decizia de a candida sau nu, el a răspuns: "Nu. Dar este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea. Este complet legitim".

"Tot ce pot să spun este: +fiţi atenţi la ceea ce fac+", a adăugat el, părând să facă aluzie la bilanţul primilor doi ani la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să încheie al doilea mandat la vârsta de 86 de ani. Un examen medical efectuat săptămâna trecută a concluzionat că este "viguros" şi "apt" să-şi îndeplinească îndatoririle.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE