Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden și-ar putea anunța candidatura pentru alegerile prezidențiale 2024 peste câteva zile

Președintele american Joe Biden și-ar putea anunța săptămâna viitoare candidatura pentru alegerile din 2024, au anunțat mai multe publicații și posturi de televiziune din Statele Unite, conform Agerpres.

Surse citate de Washington Post și CNN au precizat că Biden ar urma să îşi lanseze campania prezidenţială într-un videoclip.

Washington Post: Joe Biden și-ar putea anunța candidatura la prezidențiale pe 24 aprilie

Washington Post a menţionat data de marţi, 25 aprilie, care coincide cu cea a anunţului din 2019, când Joe Biden a intrat în cursa pentru a-l învinge pe preşedintele Donald Trump. Cotidianul american mai precizează însă că planurile echipei democratului nu sunt finalizate şi că anunţul ar putea fi amânat.

La 80 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă președinte în exercițiu din istoria Statelor Unite. În cazul în care ar câștiga încă o dată alegerile, democratul ar urma să aibă 86 de ani la sfârșitul mandatului.

Donald Trump este, în acest moment, principalul său adversar din tabăra republicană, deschizând astfel posibilitatea unei revanşe pentru scrutinul din 2020.

În 2019, democratul Joe Biden şi-a anunţat candidatura tot printr-un video. Deşi mulţi l-au văzut iniţial ca pe un politician pe tuşă, ieşit din lumea politică după încheierea mandatului său de vicepreşedinte al lui Barack Obama, fostul senator de Delaware s-a impus, câştigând nominalizarea partidului său şi apoi învingându-l pe Donald Trump.

Joe Biden a sugerat deja în mai multe rânduri că va candida pentru a fi reales, inclusiv în timpul călătoriei sale în Irlanda de săptămâna trecută, când a declarat: "V-am spus că plănuiesc să candidez din nou".

Susţinătorii lui Joe Biden au indicat totuşi că acesta nu vede nicio urgenţă în a-şi oficializa intrarea în cursă pentru un nou mandat prezidenţial.

Tabăra republicanilor se va confrunta în lupta internă pentru nominalizarea candidatului la scrutinul prezidenţial, care se anunţă o sursă de dispute, în timp ce locatarul de la Casa Albă profită de absenţa unor contra-candidaţi semnificativi în rândul Partidului Democrat care să îl înfrunte în cursa pentru nominalizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE