Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, după atactul armat din Chicago: „Libertatea este sub asalt”

Publicat de: Sabina Coman

Președintele Statelor Unite, Joe Biden și-a ținut discursul de Ziua Independenței într-un moment în care, spune el, chiar dacă economia americană crește, țara este din nou în doliu, după ce șase persoane au fost ucise într-un atac armat în Chicago.

Discursul președintelui american a făcut trimitere la violența nejustificată a celor care folosesc armele precum și la decizia recentă a judecătorilor privind dreptul femeilor de a alege. Joe Biden a amintit și despre războiul din Europa, dar a subliniat faptul că economia americană este cea mai performantă din lume.

„Ziua de 4 iulie vine într-un moment critic. Economia noastră crește, dar nu fără efort. Libertatea este sub asalt. Asalt atât aici, cât și în străinătate. În ultimele zile au fost motive să credem că această țară se întoarce înapoi în timp. Că libertatea este pe cale să fie îngrădită. Drepturile despre care credeam că sunt protejate, nu mai există. Este un semnal că suntem într-o luptă continuă pentru sufletul Americii, așa cum facem de peste 200 de ani”, a declarat președintele SUA.

Popularitatea lui Biden a continuat să scadă și a ajuns la un procent de susținere de 40%. Însă discursul susținut cu ocazia zilei de 4 iulie, a fost o șansă de a-și spori popularitatea.

„Ne revendicăm modul de viață pe timp de pandemie. Vaccinurile sunt disponibile pentru aproape toți americanii. Restricțiile au fost ridicate, din nou, pe 4 iulie la Casa Albă și, împotriva tuturor provocărilor, America are cea mai puternică economie din lume”, a precizat Joe Biden.

În încheiere, Biden a îndemnat oamenii să aleagă unitatea și nu diviziunea. El a subliniat că Ziua Independenței, chiar și cu toate provocările din acest an, rămâne Ziua Unității Naționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE