Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden avertizează despre riscul unei apocalipse nucleare: „Putin nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a acestor arme”

Joe Biden a susținut joi că amenințările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericolul unei "apocalipse", pentru prima dată de la criza rachetelor cubaneze, în plină desfăşurare a Războiului Rece.

"Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba. Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare dacă lucrurile continuă să meargă aşa cum sunt acum” în 1962, a spus el la o strângere de fonduri.

Acesta a menționat că omologul său rus Vladimir Putin "nu glumea” făcând aceste ameninţări, potrivit Le Figaro.

"Nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte ineficientă", a conchis președintele american.

Joe Biden a condamnat Rusia în fața Adunării Generale a ONU

Joe Biden, a vorbit în fața Adunării Generale a ONU despre războiul din Ucraina și acțiunile recente ale lui Vladimir Putin. Acesta a spus că Rusia a încălcat în mod rușinos principiile de bază ale Cartei Națiunilor Unite.

„Statele Unite au oferit o masivă asistență de securitate, ajutoare umanitare și sprijin economic direct Ucrainei. Mai mult de 25 de miliarde de dolari. Aliații și partenerii noștri au venit și ei în ajutorul Ucrainei, iar astăzi mai mult de 40 de state au contribuit cu miliarde pentru a ajuta Ucraina să se apere.

Statele Unite lucrează îndeaproape cu partenerii și aliații săi pentru a impune costuri Rusiei și a descuraja un atac asupra teritoriului NATO. Dacă națiunile își pot urmări ambițiile imperiale fără să existe consecințe, atunci punem în pericol toate principiile care stau la baza acestei instituții (ONU).

Lumea a fost testată, iar noi am ales libertatea, am ales suveranitatea, am fost de partea Ucrainei. Ca și voi, Statele Unite vor ca acest război să se încheie în termeni onești, în termeni pe care i-am acceptat cu toții și anume că nu poți lua prin forță teritoriul unei națiuni. Așa că toți cei de aici care sprijinim principiile pe care am promis să le apărăm, ca membri ai Națiunilor Unite, trebuie să fim clari, fermi și determinați. Ucraina are aceleași drepturi care aparțin oricărui stat suveran. Vom fi solidari cu Ucraina și împotriva agresiunii Rusiei. Punct.”, a spus acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE