Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice, subiect pentru Olimpiada de Benzi Desenate. În școlile private există deja ore de bandă desenată și de comunicare

Jocurile Olimpice din Antichitate vor deveni subiect de benzi desenate.

Concursul național de benzi desenate se adresează tuturor elevilor, de la clasa I, până la clasa a XII-a. Lucrările înscrise trebuie să abordeze una dintre valorile olimpismului: spiritul de echipă, toleranța, fair play-ul.

Olimpiada de Benzi Desenate se află la a patra ediție, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse în muzee sau alte instituții culturale din țară.

Anul trecut, aproximativ 2.000 de elevi din România au fost înscriși la olimpiadă. S-au înscris copii români, chiar și din afara țării, din Belgia, Franța, Spania, Italia, SUA.

Banda desenată - o metodă de învățare pentru elevi

În școlile private din România există deja ore de Bandă Desenată și de comunicare, exprimare și scriere creativă. De mai bine de 12 ani profesorul și autorul de benzi desenate Mihai Grăjdeanu promovează banda desenată ca oră în sine către învățământul de stat.

„La ora de Literatură română există câteva pagini în manual, sub denumirea de text multimodal, în care profesorul sau învățătorul le recomandă elevilor să citească o bandă desenată și, inspirați de o operă citită, să o transpună în câteva desene sau să ducă povestea mai departe.

Elevii pot învăța mai ușor anumite noțiuni pentru alte materii, fie că este vorba de chimie, biologie. Ei pot desena acele lecții sub formă de secvențe-cadre, dar introducând și acea informație prin care ei vor reține mult mai ușor, fiind creatorii acelei lecții.

Este important ca cei mici să înțeleagă că prin banda desenată că-și pot exprima ideile și sentimentele, gândurile, planurile de viitor. De fiecare dată, în banda desenată, ne introducem pe noi câte un pic în personajele pe care le creăm, iar pentru copii această dezvoltare personală și creativă e foarte importantă”, spune profesorul și autorul de benzi desenate Mihai Grăjdeanu.

Olimpiada de Benzi Desenate este o competiție de prestigiu, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Academiei Olimpice Române, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și un partener important pentru Muzeul Sportului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE