Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jill Biden, vizită surpriză în Ucraina, unde s-a întâlnit cu Prima Doamnă Olena Zelenska

Din Slovacia, aceasta a traversat granița spre Uzhorod, un oraș din Vestul Ucrainei. S-a întâlnit cu Prima Doamnă, Olena Zelenska, care nu a mai avut apariții publice de la începerea războiului.

”Am vrut să vin aici de Ziua Mamei. Oamenii din Statele Unite sunt alături de ucraineni”, a transmis Jill Biden.

Olena Zelenska și Jill Biden s-au întâlnit într-o fostă școală, care acum este refugiu pentru zeci de ucraineni. Vizita neanunțată în Ucraina face parte din turul de patru zile în România și Slovacia.

În București, Jill Biden s-a întâlnit și cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. Cele două au ascultat poveștile refugiaților, forțați să-și părăsească țara din cauza războiului.

Mamă din Ucraina: ”Am ajuns în Gara de Nord și am urlat: ”Sunt educatoare! Dați-mi oportunitatea să educ”! Lumea e unită acum să ne ajute. Le mulțumim românilor. Ei ne sunt prieteni.”

Prin această vizită, Jill Biden a vrut să-și arate recunoștința față de oamenii implicați în acțiunile umanitare, dar și față de țările învecinate Ucrainei care au primit milioane de refugiați de la începerea războiului.

Jill Biden: ”Sunteti atât de puternici și rezilienți. Oamenii din România v-au primit în casele și în inimile lor.”

După ce s-au despărțit, Jill Biden a postat un mesaj pentru Carmen Iohannis.

„Colegei mele profesoare și Primei Doamne a României, Carmen Iohannis, îi mulțumesc pentru această după-amiază, care a fost despre compasiune și speranță. Împărtășim dragostea pentru elevii noștri și sprijinul pentru poporul ucrainean”, a scris Jill Biden.

Prima Doamnă s-a întâlnit vineri și cu soldații americani, care se află la baza Kogălniceanu din Constanța. Jill Biden le-a adus ketchup din America și a înregistrat povești pentru copiii soldaților de peste hotare.

În Slovacia și Ucraina Jill Biden a sărbătorit Ziua Mamei, o zi sărbătorită în aceste zile în America. A vorbit cu mamele și copiii ucraineni, dar și cu slovacii care au găzduit familiile de refugiați.

Prima doamnă se întoarce azi la Washington, după întâlnirea cu membrii guvernului slovac.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE