Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jerry Seinfeld, verdict dur. ”S-a terminat cu industria cinematografică. A fost înlocuită de o dezorientare a spectatorilor”

Actorul Jerry Seinfeld, celebru datorită serialului ”Seinfeld”, a devenit regizor, iar, în curând, va debuta cu lungmetrajul său intitulat ”Unfrosted”. Cu toate acestea, el consideră că ”industria cinematografică s-a încheiat” și a reflectat asupra experienței sale de se lansa prima oară în cinematografie, relatează revista Variety, citată de Agerpres.

Pelicula ”Unfrosted” este comedie cu o distribuție plină de vedete, printre care Jerry Seinfeld și Chris Rickett, cunoscut pentru rolul din serialul ”Westworld”. Produs de Netflix, filmul este o relatare fictivă despre crearea prăjiturilor Pop-Tarts.

În acest context, Jerry Seinfeld a vorbit despre experiența de a se lansa prima oară în cinematografie, atât de târziu în cariera sa.

”A fost ceva total nou pentru mine. Credeam că făcusem deja nişte chestii interesante, dar ele nu semănau deloc cu modul în care lucrează aceşti oameni. Sunt atât de serioşi! Nu au nicio idee că industria cinematografică s-a încheiat. Nu au nicio idee”, a afirmat Seinfeld, într-un interviu acordat revistei GQ.

Jerry Seinfeld: Filmul nu mai ocupă vârful în ierarhia socială şi culturală

Rugat să dezvolte ideea într-o notă mai serioasă, Seinfeld a punctat că ”filmul nu mai ocupă vârful în ierarhia socială”.

”Filmul nu mai ocupă vârful în ierarhia socială şi culturală pe care l-a ocupat în cea mai mare parte a vieţii noastre. Când apărea un film, dacă era bun, mergeam cu toţii să îl vedem. Cu toţii discutam despre el. Menţionam replici şi scene care ne plăceau. Acum trecem printr-un fel de jet al unui furtun de apă, încercând doar să vedem prin el.

Deci, ce a înlocuit filmul, dacă acesta a fost înlocuit cu ceva? "Depresia? Starea de indispoziţie? Aş spune confuzia. Dezorientarea a înlocuit industria cinematografică", a răspuns Seinfeld, potrivit sursei citate.

Seinfeld: Stand-up este ca şi cum ai fi un dulgher şi toată lumea are nevoie de un tip care se pricepe la lemn

"Toată lumea pe care o cunosc în showbiz, în fiecare zi, se întreabă: 'Ce se întâmplă? Cum reuşeşti să faci asta? Ce ar trebui să facem acum? Am făcut destule lucruri încât să am acum un bun al meu, care este mai valoros decât a fost vreodată", a spus Jerry Seinfeld, vorbind despre cariera sa în afara industriei cinematografice, care este mai confuză.

”Stand-up este ca şi cum ai fi un dulgher şi toată lumea are nevoie de un tip care se pricepe la lemn... Sunt copaci peste tot, dar pentru a face o masă frumoasă, nu este atât de uşor. Aşadar, metafora este că, dacă ai un bun meşteşug şi o bună măiestrie, eşti oarecum impenetrabil la capriciile industriei”, a adăugat actorul.

Totodată, Jerry Seinfeld consideră că ”publicul se îndreaptă acum în număr mare spre stand-up pentru că este ceva ce nu se poate falsifica”.

”Este ca o platformă de scufundări. Poţi spune că eşti un scafandru de platformă, dar în două secunde putem vedea dacă eşti sau nu eşti aşa ceva. Asta este ceea ce le place oamenilor la stand-up. Ei pot avea încredere în el. Orice altceva este fals”, a mai precizat el.

Recent, Jerry Seinfeld a apărut în ultimul episod al serialului HBO "Curb Your Enthusiasm" al lui Larry David. Cei doi artişti au fost co-creatori ai legendarului sitcom "Seinfeld" şi s-au reunit în finalul serialului "Curb Your Enthusiasm" pentru a comenta controversatul final al popularului lor sitcom, în care personajele principale au ajuns la închisoare.

De-a lungul anilor, numeroase persoane i-au reproşat lui Jerry Seinfeld modul în care s-a încheiat serialul ”Seinfeld”. De altfel, actorul a recunoscut că finalul l-a deranjat şi pe el "un pic".

Filmul "Unfrosted" va fi difuzat pe platforma de streaming Netflix începând cu data de 3 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE