Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg: E mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta despre o potențială aderare a acesteia la NATO

Jens Stoltenberg susține că NATO să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei, transmite DPA.

Alianţa Nord-Atlantică a transmis opinia instituției înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, organizată la baza militară americană de la Ramstein, în Germania.

Stoltenberg a subliniat că acum este mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta de o potenţială aderare a acestei ţări la NATO.

”Dacă Ucraina nu se impune ca naţiune independentă suverană în Europa, atunci nu are niciun sens să discutăm despre aderare”, a explicat Jens Stoltenberg.

Ucraina a primit, până acum, de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică

Până în prezent, Ucraina a primit de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică, însă Kievul a solicitat avioane de luptă occidentale. Acestea ar putea fi avioane modelul F-16, construite în Statele Unite.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine.

Rusia susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE