Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania se opune aderării Ucrainei la NATO. Ministrul Apărării de la Berlin: "Nu este momentul să decidem acum"

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a respins o decizie rapidă privind aderarea Ucrainei la NATO, alianţa occidentală care sprijină Ucraina în războiului cu Rusia, statele membre furnizându-i arme, informează Reuters.

Kievul doreşte ca NATO să îi ofere calitatea de membru

"Uşa este întredeschisă, dar nu este momentul să decidem acum", a declarat Pistorius joi seara, în cadrul programului ZDF găzduit de jurnalista Maybrit Illner, adăugând că Ucraina este conştientă care este situaţie procesului de luare a deciziilor pe acest subiect.

Pistorius a spus că decizia de aderare a Ucrainei la Alianţă nu poate fi luată doar din solidaritate, ci "cu capul rece şi cu inima fierbinte. Nu invers".

Zelenski, invitat la summit-ul NATO de la Vilnius din iulie

Posibila aderare a Ucrainei la NATO sau la Uniunea Europeană nu va fi discutată vineri la cea de-a patra întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei de la baza aeriană americană Ramstein din sudul Germaniei, a adăugat ministrul.

Declaraţiile ministrul german al Apărării au fost făcute după prima vizită în Ucraina a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, după invazia rusă. Stoltenberg l-a invitat pe preşedintele Volodimir Zelenski la Summit-ul NATO ce va fi găzduit de Vilnius în luna iulie. Aderarea la NATO şi garanţii solide de securitate pentru Ucraina vor fi prioritare pe agenda summit-ului, a precizat secretarul general al alianţei nord-atlantice. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE