Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg cheamă europenii să își mărească producția de arme

Secretarul general al NATO i-a chemat pe europeni să-şi mărească producţia de arme pentru a creşte livrările către Ucraina şi a preveni o confruntare cu Moscova "care ar putea dura zeci de ani", scrie Agerpres.

La mai puţin de o săptămână înainte de reuniunea miniştrilor Apărării din NATO la Bruxelles pe 15-16 februarie, Jens Stoltenberg a insistat că "trebuie să ne reconstruim şi să dezvoltăm mai rapid baza industrială, pentru a creşte livrările către Ucraina şi a reconstitui propriile stocuri".

"Aceasta înseamnă trecerea de la producţia lentă în timp de pace la producţia rapidă de perioadă de conflict", a declarat Stoltenberg ziarului duminical german Welt am Sonntag.

Nu există amenințare militară

"Nu există nicio ameninţare militară iminentă împotriva unui aliat. În acelaşi timp, Kremlinul rosteşte în mod regulat ameninţări la adresa unor ţări NATO", a remarcat Stoltenberg.

Subliniind că invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani a arătat că "pacea în Europa nu este dobândită", el a insistat asupra importanţei protejării ţărilor Alianţei.

"Atât timp cât investim în securitatea noastră şi rămânem uniţi, vom continua să descurajăm agresiunea. NATO nu caută război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani", a spus el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE