Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia, asaltată din nou de turiști, după mai bine de doi ani de pandemie

Japonia este din nou pe harta destinațiilor de vacanță. Granițele s-au deschis pentru turiști după mai bine de doi ani de restricții dure, în care a fost permis un număr limitat de vizitatori. Cu toate acestea, mai multe orașe din Japonia rămân în continuare închise.

Limita zilnică a dispărut

Dornici să admire frumusețea peisajelor, să mănânce sushi și să meargă la cumpărături, mulți turiști străini au sosit în Țara Soarelui Răsare, în prima zi în care restricțiile la frontieră au fost ridicate. De mai bine de doi ani, Japonia a instituit controale stricte la frontieră, din cauza pandemiei.

Nadine și partenera ei au venit din Germania să viziteze Tokyo. Revenirea turiștilor ar putea oferi un impuls de 35 de milioane de dolari celei de-a treia economii a lumii.

„Aveam totul rezervat și voiam să zburăm, apoi a trebuit să anulăm și să stăm acasă. Acum este prima zi în care putem veni aici și suntem atât de fericite,” a explicat Nadine Lackmann, turistă germană.

Limita zilnică de 50.000 de sosiri a dispărut, iar companiile aeriene au adăugat curse ca să facă față numărului mare de vizitatori. Rămân însă obligatorii la intrarea în Japonia: vaccinarea completă cu rapel sau test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

„Suntem din Spania și am ajuns în luna de miere, ca turiști. Așteptam să venim în Japonia de mai bine de un an, când pregăteam nunta. Am așteptat până în ultimul minut să ne luăm biletele pentru că suntem cu adevărat pasionați de această țară,” a declarat Javier Perez Toledo, turist spaniol.

Majoritatea japonezilor încă poartă măști, în magazine, dar și pe stradă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE