Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia va aloca 37 de milioane de dolari Ucrainei lovită de atacuri cu drone rusești

Japonia ajută Ucraina să-și întărească apărarea aeriană pentru a face față atacurilor tot mai frecvente cu drone kamikaze ale armatei ruse.

Aflat într-o vizită la Kiev, ministrul de externe de la Tokyo a anunțat alocarea a aproape 37 milioane de dolari într-un fond special al NATO pentru achiziția sistemelor de interceptare a dronelor. Între timp, Rusia își continuă bombardamentele în Ucraina.

Pe lângă ajutorul militar, Japonia a oferit Kievului mai multe generatoare electrice mobile, dar și echipamente pentru sistemul energetic, puternic afectat de bombardamente.

Yoko Kamikawa, ministrul japonez de Externe: "Condamnăm ferm, încă o dată, atacurile continue ale Rusiei cu rachete și drone asupra Kievului și a altor regiuni în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Transmitem sincerele noastre condoleanțe victimelor."

Bombardamente în Herson

Săptămâna a început în Ucraina cu o nouă alertă de atac aerian. Sirenele au răsunat la Kiev, dar și în marele orașe din Ucraina, iar în orașul Herson din sudul țării, cel puțin doi oameni au murit în urma unui bombardament al armatei ruse.

"Am mâncat și stăteam pe canapea. Deodată s-au auzit explozii. Am fost rănită. Am ieșit și strigam Elena, Elena. Era deja jos, ucisă", povestește o femeie.

Bombardamente au fost și în orașul Harkov, din apropiere de granița cu Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE