Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia vrea confiscarea a 835 de milioane de dolari de la Airbnb. Compania este acuzată de evaziune fiscală

Un judecător italian a dispus confiscarea a 835 de milioane de dolari de la Airbnb, compania fiind acuzată de evaziune fiscală.

Procurorii susțin că gigantul care închiriază locuințe pe termen scurt nu a reușit să colecteze impozitul datorat de proprietarii de locuințe pentru venituri din închirieri de aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Trei persoane care au deținut funcții de conducere între 2017 și 2021, perioada care acoperă presupusa încălcare, sunt investigate și sunt vizate în comun de ordinul de confiscare a banilor, se mai arată în comunicat.

"Airbnb Ireland poartă discuții active cu agenția fiscală italiană din iunie 2023 pentru a rezolva această problemă", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Airbnb.

Compania a fost "surprinsă și dezamăgită" de această decizie și a declarat că a acționat în deplină conformitate cu legea, a adăugat purtătorul de cuvânt. Firma a contestat fără succes legea din 2017, citată de procurori, într-o bătălie juridică care s-a încheiat în decembrie, Curtea de Justiție a UE dând dreptate guvernului italian.

Proprietarii din Italia trebuie să plătească un impozit de 21% pe veniturile realizate din închirierea caselor. În 2022, Airbnb a contestat legea, însă instanța supremă a UE a decis că firma trebuie să respecte această cerință.

Administrația prim-ministrului Giorgia Meloni plănuiește să ia măsuri drastice împotriva înșelăciunii fiscale în cazul închirierilor pe termen scurt și dorește să majoreze impozitele la 26% de la 21% pentru proprietarii mai multor astfel de locuințe de închiriate pe termen scurt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE