Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul lovește un turn rezidențial de referință în sudul Rafah. Clădirea se află la 500 de metri de granița cu Egiptul

Israelul a lovit sâmbătă unul dintre cele mai mari turnuri rezidențiale din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, au declarat locuitorii. potrivit Reuters.

Atacul a intensificat presiunea asupra ultimei zone din enclavă pe care nu a invadat-o încă și unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni strămutați.

Clădirea de 12 etaje a fost avariată în urma atacului, iar rezidenții au declarat că zeci de familii au rămas fără adăpost, deși nu au fost raportate victime.

Israelul acuză că blocul era folosit de Hamas pentru a plănui atacuri

Armata israeliană a declarat că blocul era folosit de Hamas pentru a planifica atacuri împotriva israelienilor.

Unul dintre cei 300 de rezidenți ai turnului, care se află la aproximativ 500 de metri de granița cu Egiptul, a declarat pentru Reuters că Israelul le-a dat un avertisment de 30 de minute pentru a părăsi clădirea pe timp de noapte.

"Oamenii s-au speriat, au fugit pe scări, unii au căzut, a fost haos. Oamenii și-au lăsat lucrurile și banii", a declarat Mohammad Al-Nabrees, adăugând că printre cei care s-au împiedicat pe scări în timpul evacuării panicate s-a aflat și soția însărcinată a unui prieten.

Lovitura a stârnit alarma în rândul rezidenților cu privire la un atac israelian mai amplu asupra Rafah, unde se adăpostesc mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza. Israelul a declarat că intenționează să desfășoare operațiuni în această zonă, pe care a numit-o ultimul bastion al Hamas.

Dar promisiunea sa de a face acest lucru numai după ce civilii vor fi evacuați nu a reușit să calmeze îngrijorarea internațională.

După cinci luni de la începutul atacului aerian și terestru neîncetat al Israelului asupra Gaza, autoritățile sanitare spun că aproape 31.000 de palestinieni au fost uciși și se tem că alte mii de cadavre sunt îngropate sub dărâmături.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE