Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iranul acuză ambasadorii britanici, francezi și germani de „standarde duble”

Ministerul iranian de externe i-a convocat duminică pe ambasadorii Marii Britanii, Franței și Germaniei pentru a pune la îndoială ceea ce a numit „poziția lor iresponsabilă” față de atacurile Teheranului asupra Israelului, declară agenția semi-oficială Iranian Labor News Agency.

Cele trei țări europene au condamnat atacul Iranului cu drone și rachete împotriva Israelului, care a avut loc sâmbătă noaptea spre duminică și a reprezintă o răzbunare pentru bombardamentele consulatului Iranian din Siria de la 1 aprilie.

Ministrul de Externe al Iranului a acuzat cele trei țări de „standarde duble”, deoarece s-au opus la începutul acestei luni unei declarații a Consiliului de Securitate al ONU întocmite de Rusia , care ar fi condamnat atacul Israelului asupra complexului ambasadei Iranului din Siria.

„Acțiunea militară a Iranului împotriva bazelor regimului zionist Israelian se încadrează bine în cadrul dreptului la apărare legitimă stipulat în articolul 51 din Carta Națiunilor Unite și este ca răspuns la o serie de crime, inclusiv recentul atac asupra ambasadei din Siria”, a adăugat oficialul.

G7, care include Franța, Germania și Regatul Unit, este de așteptat să organizeze un apel video mai târziu duminică pentru a discuta despre recentul atac al Iranului

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE