Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ipoteza lui Vladimir Putin privind moartea lui Evgheni Prigojin: "Fragmente de grenadă au fost găsite în cadavre"

Evgheni Prigojin a murit pe 23 august, după ce avionul în care se afla s-a prăbușit în apropiere de Moscova. De la acel moment, au existat mai multe variante privind cauzele prăbușirii, iar serviciile secrete occidentale au lăsat de înțeles că Vladimir Putin i-ar fi orchestrat moartea fostului lider al grupului paramilitar Wagner.

Vladimir Putin: "Fragmente de grenadă de mână au fost găsite în cadavre"

Între timp, președintele Rusiei a venit cu o nouă ipoteză, în cadrul discursului său anual obișnuit, care a avut loc la Forumul de la Valdai.

"Președintele comitetului de investigație a raportat, în urmă cu câteva zile, că fragmente de grenadă de mână au fost găsite în cadavrele celor morți în accident. Nu a existat niciun impact extern asupra avionului, acesta este deja un fapt stabilit", a spus Vladimir Putin.

El a precizat că investigatorii ar fi trebuit să facă teste privind alcoolemia și posibila prezență a drogurilor în corpurile victimelor.

"Repet, după părerea mea, o asemenea examinare ar fi trebuit să fie făcută, dar nu a fost", a precizat Putin, care a precizat că, în una dintre locuințele lui Prigojin, din Sankt Petersburg, s-ar fi descoperit "10 milioane cash și 5 kilograme de cocaină".

Prigojin a murit la două luni după ce a condus rebeliunea Wagner

Evgheni Prigojin a murit la exact două luni după ce a condus acea rebeliune a grupării Wagner, după ce anunțase că scopul este de a înlătura conducerea armatei ruse, petru că nu ar fi furnizat arme suficiente ca Wagner să mențină controlul asupra orașului ucrainean Bahmut. Vizați erau ministrul Apărării, Serghei Șoigu și șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

Rebeliunea mercenarilor Wagner a durat o singură zi, iar Prigojin a oprit-o după ce ar fi fost convins de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko. Din acel moment, Prigojin s-a exilat în Belarus, alături de o parte dintre mercenarii Wagner. La acea vreme, specialiștii spuneau că Putin îl va pedepsi pe Prigojin.

În avionul lui Prigojin se aflau și alți membri din conducerea Wagner, iar în total, au murit 10 persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE