Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis anunță că România alocă 2,5% din PIB pentru Apărare. ”Așa vom rămâne. E posibil să creștem”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România alocă din acest an 2,5% din PIB pentru Apărare. Șeful statului a dat asigurări că armata dispune de o dotare mult superioară, cadrele sunt tot mai bine pregătite şi se lucrează la infrastructură în bazele cu relevanţă pentru NATO.

Prezent marți la summitul NATO de la Vilnius, Klaus Iohannis a anunțat că este posibil să crească alocarea pentru Apărare în următorii ani.

"Avem o dotare mult superioară, avem cadre militare tot mai bine pregătite, iar la infrastructură se lucrează peste tot în toate bazele noastre, vorbesc în toate bazele mari care au şi relevanţă pentru NATO. Se lucrează, se extind, se modernizează se îmbunătăţeşte dotarea. Toate aceste lucruri sunt posibile fiindcă am alocat încă din 2016, decizia fiind din 2015, 2% din PIB pentru Apărare, iar începând din acest an am trecut la 2,5% din PIB şi aşa vom rămâne. Ba, chiar este posibil să creştem în următorii ani", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Președintele României a evidențiat că 2% din PIB pentru Apărare nu trebuie să fie plafonul, ci trebuie să fie baza de pornire când se vorbeşte despre alocarea de resurse bugetare în acest domeniu.

"Această chestiune va mai rămâne în discuţie, dar noi am luat rolul nostru foarte în serios", a transmis preşedintele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE