Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații severe în sudul Statelor Unite. Oamenii sunt evacuați din case și școlile au fost închise

Ploile torențiale și viiturile rapide au provocat inundații în statul american Mississippi. Autoritățile au început de urgență operațiuni de salvare și evacuări, inclusiv zeci de rezidenți dintr-un azil de bătrâni din partea centrală a statului.

În partea centrală și cea de sud a statului plouă puternic de trei zile. Serviciul Național de Meteorologie a emis mai multe avertizmente de inundații pentru mai multe zone de la Jackson, capitala statului, până la Meridian și spre sud până la Laurel și Prentiss.

Angajații serviciilor de urgență care au răspuns apelurilor de ajutor încearcă să salveze oamenii din casele inundate. Locuitorii din zonele afectate spun că nu au mai văzut ploi atât de puternice în ultimii opt ani. Școlile din mai multe comitate au fost închise și pentru că drumurile sunt inundate.

Zeci de rezidenți dintr-un azil de bătrâni, evacuați

Șeriful din comitatul Rankin, Bryan Bailey, a declarat că 42 de locuitori ai azilului de bătrâni din Peach Tree Village din Brandon au fost mutați într-o cameră sigură până când condițiile meteo se îmbunătățesc.

Liderii districtului școlar public din Canton din județul vecin Madison au anunțat că școlile se vor închide din cauza inundațiilor severe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE