Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații puternice în Germania. Cancelarul Scholz a vizitat zonele afectate și a promis sprijinul Guvernului

Germania se confruntă cu inundații devastatoare. Cele mai afectate sunt regiunile din sud-vestul țării de la granița cu Franța. Potrivit autorităților locale, sunt cele mai violente inundații din ultimele trei decenii. Cancelarul german Olaf Scholz și-a anulat întâlnirile electorale din weekend și a vizitat zonele afectate.

Mai multe state din Europa, afectate de vremea rea

Din cauza ploilor puternice, râurile s-au revărsat și au inundat mai multe localități. Au fost înregistrate și cazuri de alunecări de teren. Oamenii din zonă au fost evacuați, iar salvatorii construiesc ziduri din saci de nisip pentru a proteja casele. Serviciile de urgență au răspuns la mii de solicitări de ajutor, potrivit presei germane. Cancelarul german care a vizitat zonele calamitate a promis suportul guvernului federal.

VEZI GALERIA
3 imagini

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Avem o bună experiență de solidaritate. Din nefericire, nu este prima dată când trebuie să ne confruntăm cu un dezastru natural major. Așa că, desigur, trebuie să vedem ce trebuie făcut și ce este necesar. Toată lumea se poate baza pe noi pentru a face acest lucru în cel mai bun mod posibil.”

Vremea rea a afectat mai multe state din Europa. Inundații puternice sunt în Belgia, Olanda, Italia, dar și Franța. Ploile ar putea să se mențină și în următoarele zile, însă mai pierd din intensitate, au anunțat meteorologii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE