Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Intersecții supraînălțate în Sectorul 1 împotriva șoferilor vitezomani. Clotilde Armand: ”Vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente”

Două intersecții au fost supraînălțate în Sectorul 1 al Capitalei, parte a unui proiect menit să prevină producerea accidentelor rutiere, a anunțat primarul Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1 a precizat că până la sfârșitul acestui an vor fi realizate 35 de astfel de intersecții supraînălțate.

"Am finalizat construcţiile primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1. Ceea ce vedeţi este o premieră pentru Capitală. Până la sfârşitul anului vom avea 35 de astfel de intersecţii supraînălţate, primele vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente rutiere şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Sunt măsuri luate pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză peste limita legală", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a explicat că, în cadrul acestui proiect, au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni și se asigură sistemul de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, au fost montaţi stâlpi de protecţie între trotuar şi partea carosabilă.

"În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică. Aştept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate şi pentru sugestii de a ne îmbunătăţi activitatea. Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc. Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră", a mai scris edilul Sectorului 1.

Limitatoare de viteză din asfalt, în apropierea școlilor din Sectorul 1

De asemenea, ADP Sector 1 a anunțat că din luna septembrie vor fi realizate 100 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică pe străzile unde se află școli.

”Drept urmare, în ședința din data de 04.08.2022, Comisia Tehnică de Circulație împreună cu Brigada Rutieră au avizat execuția limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică, urmând ca acest proiect să fie implementat la nivelul întregului sector și putând fi extins și pe toată raza Municipiului București. Începând din luna septembrie, vom începe execuția a 100 limitatoare de viteză din mixtură asfaltică, prioritate având străzile unde sunt situate școli”, se arată într-un comunicat al ADP Sector 1.

Potrivit Agerpres, planul de siguranţă rutieră a Sectorului 1 a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie. Acesta vizează măsuri precum: amplasarea de limitatoare de viteză pe străzi, supraînălţarea trecerilor de pietoni de lângă şcoli, modernizarea intersecţiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenţie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE