Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insulina injectată săptămânal, aprobată de Agenția Europeană pentru Medicamente. Este prima din lume

Insulina care poate fi administrată săptămânal și nu zilnic a fost aprobată de către Agenția Europeană pentru Medicamente și poate fi prescrisă. Așa numita insulină săptămânală este prima din lume indicată pentru tratamentul diabetului la adulți.

Insulina săptămânală, aprobată

Astfel, folosirea acestui nou tratament va reduce numărul injecțiilor într-un an de la 365 la numai 52.

Medicii diabetologi susțin că inovația fără precedent, la 101 ani de la descoperirea insulinei, va avea un impact pozitiv asupra gestionării diabetului și poate schimba calitatea vieții pacienților, potrivit Corriere della Sera.

Producătorul, grupul farmaceutic danez Novo Nordisk, amintește că jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat care necesită insulino-terapie întârzie începerea tratamentului cu mai mult de doi ani.

Datele arată că administrarea de insulina săptămânal a dus la o reducere a glicemiei în comparație cu insulina bazală injectată zilnic.

"Aprobarea de către EMA a noii insuline cu doză săptămânală prefigurează o revoluție pentru persoanele cu diabet care urmează o terapie cu insulină. Reducerea frecvenței injecțiilor, prin simplificarea tratamentului, promite să îmbunătățească aderența terapeutică, permițând, în cele din urmă, un control mai bun al glicemiei.

Apoi, frecvența injecțiilor de insulină a fost întotdeauna una dintre cauzele vechii probleme a inerției terapeutice în diabetologie, deseori din cauza profesioniștilor și a pacienților care întârzie începerea tratamentului cu insulină, îngrijorați de complexitatea schemei de tratament", susține profesorul Riccardo Candido, președintele Asociației Medicilor Diabetologi din Italia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE