Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Indonezia. Cel puţin 174 de persoane au murit după o revoltă la un meci de fotbal (bilanţ actualizat)

Publicat de: Euronews

UPDATE 11:17: Cel puţin 174 de persoane au murit într-o învălmăşeală creată după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren după un meci care a avut loc sâmbătă seara în oraşul Malang, din provincia Java de Est din Indonezia, a declarat viceguvernatorul provinciei Java de Est, Emir Dardak, la postul Kompas TV, transmite duminică dpa, citată de Agerpres.

Știre inițială

Cel puţin 129 de persoane au murit după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren într-un meci care a avut loc sâmbătă seara în provincia Java de Est din Indonezia, au declarat, duminică, poliţia şi oficiali din domeniul sanitar, informează dpa, citată de Agerpres.

Poliţia, care a calificat evenimentul drept revoltă, a încercat să-i convingă pe suporteri să se întoarcă în tribune şi a tras cu gaze lacrimogene.

Doi poliţişti au murit, iar multe victime au fost călcate în picioare, în timpul evacuării din stadion, din cauza aglomerației. Capacitatea tribunelor a fost depășită cu mult, spun autoritățile indoneziene. Au fost vândute 42 de mii de bilete, deși pe stadion erau doar 38 de mii de locuri.

Gazdele, Arema Malang, au pierdut cu 3-2 în faţa clubului rival Persebaya Surabaya. A fost pentru prima dată în peste 20 de ani când echipa Arema a pierdut în faţa Persebaya Surabaya.

„Regretăm şi deplângem tragedia. Sugerasem ca la meci să fie prezenţi doar fanii Arema, având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi din prima ligă a ţării”, a declarat şeful poliţiei provinciale Nico Afinta.

Conform surselor sanitare, pe baza informaţiilor colectate de la spitalele din oraş, numărul morţilor se ridică la 129.

Toate meciurile din competiţie au fost suspendate timp de o săptămână în urma incidentului, iar Asociaţia Indoneziană de Fotbal (PSSI) a declarat că Arema nu va mai găzdui niciun meci în restul sezonului.

Rivalităţile dintre suporterii echipelor de fotbal provoacă adesea dezastre în Indonezia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE