Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Înotătoare salvată de la înec de antrenoare, la Campionatul Mondial de Natație. Sportiva a leșinat în bazin

Publicat de: Mirabela Vasile

Înotătoarea Anita Alvarez a fost salvată de la înec de antrenoarea ei, după ce a leșinat în bazin, în timpul probei de înot artistic şi sincron de la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.

Antrenoarea echipei americane, Andrea Fuentes, a fost cea care sărit în bazin pentru a-şi salva eleva. Anita Alvarez și-a pierdut cunoștința după finala de la înot artistic solo şi s-a dus la fundul bazinului.

„Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic”, a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca, informează Agerpres.

Antrenoarea era îmbrăcată într-un şort şi tricou și a coborât imediat la fundul bazinului pentru a putea să o aducă la suprafaţă pe Alvarez. Fuentes a dus-o pe sportivă la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.

„Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a spus Fuentes, potrivit AFP.

Echipa Statelor Unite a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

„Ea avea doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun”, a precizat Fuentes.

Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE