Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident la Ambasada Israelului din București: Un bărbat a încercat să se autoincendieze în fața clădirii

Incident la Ambasada Israelului la București. Un bărbat cu cetățenie siriană a încercat să își dea foc la intrarea în clădire.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

UPDATE: Comunicat Ambasada Israelului în România: În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România.

Când a fost abordată de către agenții de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins și l-a aruncat spre ușa de intrare în holul clădirii.

Forțele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat și l-au dus la secția de poliție. Nu s-au înregistrat victime în incident și nu au fost provocate pagube.

Ambasada Israelului dorește să mulțumească forțelor de securitate locale și Poliției Române pentru răspunsul rapid și eficient.

Cine este bărbatul care a încercat să se autoincendieze

Andre Rotaru, jurnalist Euronews România: Surse din Poliție spun că este vorba despre un cetățean sirian. Aceleași surse explică faptul că bărbatul ar fi încercat în cursul acestei zile să intre în Ambasadă pentru o presupusă audiență. El ar fi fost refuzat. Apoi și-ar fi turnat pe el un lichid inflamabil care a ajuns inclusiv pe ușa Ambasadei. A aprins acest lichid. Cei de la SRI au reușit să îl imobilizeze.

DGPMB: La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

Lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au stins incendiul, ”fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE