Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe prima ediție a Festivalului Intencity. Cine va urca pe scenă vineri

Publicat de: Euronews

Prima ediție a Festivalului Intencity are loc în acest weekend, la Craiova. Evenimentul este finanțat din bani publici, organizatorul desemnat fiind Opera Română Craiova.

Festivalul va avea loc pe stadionul Ion Oblemenco, unde se petrec acum ultimele pregătiri pentru începerea evenimentului, care se va întinde pe durata a 3 zile.

Peste 30 de artiști vor urca pe scena principală a Intencity.

Organizatorii spun că s-au vândut aproximativ 20.000 de bilete și abonamente pentru fiecare zi de festival. În ceea ce privește bugetul, costurile pentru artiști se ridică la trei milioane de euro, dintre care un milion revine sub forma de taxe statului român și doar două milioane ajung la artiști. În total, Intencity costă municipalitatea cinci milioane de euro.

În ședința Consiliului Local Craiova, a fost alocat un alt milion de lei pentru ultimele pregătiri ale evenimentului, precum închirierea stadionului, salubritate, printarea brățărilor și securitate. De asemenea, opt milioane de lei au fost aprobate doar cu o lună în urmă pentru mai mai mulți artiști în zilele dedicate muzicii latino și electronice.

Care sunt artiștii care vor cânta vineri?

Vineri, urcă pe scenă Luis Fonsi, Thomas Anders și Modern Talking, East 17, Ricchi e Poveri, No Mercy, Boney M., Dj Conte, Nana, Ice MC, La Bouche și Layzee. Totodată, Natti Natasha, din păcate, nu va ajunge la Festival, deoarece membrii echipei nu au reușit să obțină viză. Nici Mahmut Orhan nu va fi prezent la Craiova.

În fiecare zi a evenimentului, publicul poate intra pe stadion la orele 16.00. Concertele încep la ora 18.00 și durează până la 2-3.00 dimineața, în toate cele trei zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE