Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe construcția unei noi fabrici la Sebeș care va produce componente pentru mașini electrice Mercedes

Compania germană Star Assembly începe, joi, construirea unei fabrici la Sebeș, unde vor fi produse componente pentru mașini electrice ale Mercedes. Premierul Nicolae Ciucă a participat la începerea lucrărilor de construcție.

„La Sebeș, compania Mercedes-Benz urmează să inaugureze construcția unei noi facilități prin care își propune să dezvoltate tehnologia astfel încât să producă echipamente pentru automobile full electric”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la Sibiu.

Potrivit companiei germane, noua hală de producție va avea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui funcțiile de asamblare și logistică. Construcția va fi realizată pe amplasamentul actual al fabricii Star Assembly.

Investiția pentru construirea și dotare halei depășește 30 de milioane de euro. Odată cu noua fabrică, vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă.

Fondată în 2013, compania Star Assembly este responsabilă cu asamblarea mai multor tipuri de cutii de viteză pentru gama de automobile produse de Mercedes-Benz de astăzi. Începând din 2020, aici sunt produse variantele hibride de transmisii cu opt trepte cu dublu ambreiaj, pentru a fi realizată tranziția spre electro-mobilitate.

“Acest nou produs electric este un pas important în istoria companiei noastre. Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică. (...) În același timp, mulțumim Guvernului pentru colaborarea consecventă și sprijinul activ în dezvoltarea locației noastre de producție”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly, potrivit sursei citate.

Star Assembly este o filială deținută integral de Mercedes-Benz AG. Compania își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice începând cu 2025.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE