Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Incendiul de vegetație din Valencia este sub control

Sute de pompieri s-au luptat peste noapte pentru a ține sub control un incendiu de vegetație în regiunea autonomă spaniolă Valencia. Micile focare de incendiu au fost controlate rapid, sâmbătă, pe cale terestră și aeriană.

Peste 19.000 de hectare au ars

Ministrul regional al Justiției și Internelor din regiunea autonomă Valencia, Gabriela Bravo, s-a întâlnit sâmbătă cu pompierii și localnicii din zonă pentru a vedea pagubele. Ea a îndemnat locuitorii să fie precauți și să nu intre în zonele încă interzise.

„Vreau să transmit un mesaj celor care au putut să se întoarcă la casele lor, celor care s-au întors în satele lor și celor care au putut părăsi perimetrul de domiciliu. Le cer să fie extrem de precauți. Să nu acceseze acele zone interzise. Există drumuri și piste blocate în prezent. Autoritățile vor informa cu privire la acele zone care sunt interzise publicului. Le cerem să fie riguroși și să respecte regulile,” a declarat Gabriela Bravo, ministrul regional al Justiției și Internelor din regiunea autonomă Valencia.

Locuitorii din satele Bejís și Torás au putut să se întoarcă în casele lor sâmbătă dimineața. Incendiul devenise unul dintre cele mai mari incendii din țară din acest an - pârjolind peste 19.000 de hectare, de-a lungul unui perimetru de 137 de kilometri.

Spania a fost lovită mai puternic decât orice altă țară europeană de incendii de pădure în acest an, potrivit programului Copernicus de observare a Pământului al Comisiei Europene.

Sistemul european de informații privind incendiile forestiere estimează că în Spania au ars anul acesta 284.764 de hectare - de patru ori mai mult decât media de la începutul înregistrărilor, în 2006.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE