Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu puternic într-un bar de karaoke din Vietnam. Cel puțin 32 de oameni au murit

Un incendiu violent a izbucnit într-un bar de karaoke din Vietnam. Cel puțin 32 de persoane au murit, după ce au rămas blocate în clădirea cuprinsă de flăcări.

Focul a izbucnit marți seara într-un bar situat la etajul al doilea al unei clădiri din apropierea orașului Ho Chi Minh din sudul Vietnamului. Speriați de moarte, clienții și angajații localului s-au îmbulzit pe scară și au blocat ieșirea de urgență, scrie presa de stat vietnameză, citată de The Guardian.

Unii dintre oameni au fugit pe un balcon pentru a fugi din calea flăcărilor care s-au extins cu repeziciune din cauza obiectelor din lemn din interior, în timp ce alții au sărit de la etaj.

Potrivit martorilor, 40 de persoane se aflau în interiorul barului în momentul în care pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul.

”Mulți oameni au fugit pe ieșirea principală, însă unii nu au mai putut rezista și au sărit de la etaj, rupându-și mâinile și picioarele”, a spus un localnic.

Premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, a cerut să desfășurate controale în zone cu grad ridicat de risc, în special în baruri de karaoke.

Cotidianul Cong An Nhan Dan, publicația oficială a Ministerului Securității Publice din Vietnam, a scris că 32 de persoane au murit în urma incendiului. Este vorba despre 17 bărbați și 15 femei.

Un oficial de rang înalt al partidului comunist din provincia Binh Duong, în care se află barul, anunțase inițial că există 23 de morți și 11 răniți. Mai Hung Dung a afirmat pentru AFP că salvatorii caută în continuare victime. Ulterior, presa de stat a relatat că opt persoane au fost găsite moarte într-o toaletă a barului.

Din primele informații, cauza probabilă a incendiului a fost un scurt circuit, se arată într-un raport al autorităților vietnameze.

Polițiștii au precizat că autorizația de securitate la incendiu fusese verificată, înainte de incident.

Nu este prima oară când Vietnamul se confruntă cu astfel de incendii violente. În 2018, 13 persoane au murit, după un complex rezidențial a fost cuprins de flăcări în orașul Ho Chi Minh.

În 2016, un incendiu produs într-un club de karaoke din Hanoi, capitala Vietnamului, a provocat moartea a 13 persoane. Tragedia a determinat autoritățile să reevalueze măsurile de prevenire a incendiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE