Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legea care obligă producătorii de smartphone-uri și alte dispozitive electronice să utilizeze un încărcător unic pe teritoriul Uniunii Europene intră astăzi în vigoare. Companiile au însă mai mult timp la dispoziție ca să o respecte.

Așadar toate telefoanele mobile noi, tabletele, laptop-urile și alte dispozitive electronice mici vor trebui să utilizeze un port standard de încărcare USB-C din decembrie 2024 . Laptopurile au însă termen până pe 28 aprilie 2026. Astfel nu va mai fi nevoie să se cumpere un încărcător diferit de fiecare dată când se achiziţionează un nou telefon mobil.

Noile reguli survin în urma unor presiuni asupra companiilor de a uniformiza echipamentele de încărcare pentru telefoanele mobile şi alte dispozitive portabile.

Propunerea referitoare la un singur port de încărcare pentru dispozitivele mobile a fost lansată de Comisia Europeană în urmă cu mai mult de un deceniu, după ce utilizatorii de telefoane iPhone şi Android s-au plâns că trebuie să utilizeze încărcătoare diferite pentru telefoanele lor. În timp ce telefoanele iPhone se încarcă prin intermediul unui port de tip Lightning, dispozitivele de tip Android sunt alimentate pe baza unor conectori de tip USB-C.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE