Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În weekend am putea avea primele zile de caniculă din acest an. ANM: ”Temperaturile urcă până la 34 de grade”

Temperaturile încep să crească, iar spre sfârșitul săptămânii am putea avea chiar primele zile de caniculă, cu temperaturi de 34 de grade.

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a spus la Euronews care sunt zonele unde se va resimți cel mai tare valul de caniculă.

Temperaturile ajung și la 33 de grade

”Temperaturile vor fi în creștere începând chiar de mâine, când vorbim în toate regiunile de o ușoară creștere, valorile de temperaturi situându-se între 24 până la 33 de grade.

Vremea va deveni călduroasă în special în Câmpia de Vest și local în Câmpia Română, pentru ca începând din a doua parte a săptămânii, de joi, să vorbim de disconfort termic în creștere, indecele temperatură umezeală apropiindu-se de pragul critic de 80, în special în partea de vest, sud-vest a țării, acolo unde maximele se vor apropia de 33, local 34 de grade.

De asemenea, vineri, o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, în special în partea de vest și în zonele de câmpie și podiș în restul țării. Sâmbătă, o diferențiere în ceea ce însemnă evoluția regimului de temperaturi pentru că deja fenomenele de instabilitate atmosferică își vor face apariția din nou în zona de vest a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 24-25 de grade, în timp ce în sudul Moldovei, în Muntenia sau în extremitatea vestică a Dobrogei, pentru ziua de sâmbătă, e posibil să mai consemnăm valori în jur de 33-34 de grade inclusiv în Capitală.

Dar, așa cum spuneam, fenomenele de instabilitate vor fi caracterizate în special în partea de vest, nord, centru, dar și zona montană de averse torențiale, descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină”, a declarat Elena Mateescu, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE